čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Otevření přerovské ulice Polní má zpoždění. Od srpna by měl být zaveden alespoň jednosměrný provoz

Otevření jednoho z nejvytíženějších tahů v Přerově, Polní ulice, která je kvůli rekonstrukci uzavřena od poloviny března, se v termínu nestihne.

Řidiči měli začít tah znovu využívat od poloviny července, stavbaři však požádali o prodloužení termínu kvůli problémům s kanalizací. Zástupci radnice chtějí od srpna na tahu zavést alespoň jednosměrný provoz, informovala mluvčí radnice Lenka Chalupová. Uzavření Polní způsobuje ve městě velké dopravní potíže, ve špičkách lidé stojí v kolonách i desítky minut.

Tah, po kterém denně projede 15 tisíc vozidel, se uzavřel 11. března kvůli stavbě mimoúrovňového křížení se železnicí a rozšíření na čtyři pruhy. Po nové páteřní silnici měli řidiči jezdit už v polovině července, termín se však opozdí. „Stavební firma požádala o prodloužení termínu kvůli nepředvídatelným pracím navíc. Problémy nastaly s kanalizací, bylo nutné nechat vyrobit nové šachty, které původně nebyly v projektu," uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Od začátku srpna by měli řidiči po silnici jezdit jednosměrně, zatím však není jisté, který směr to bude. „Přerovský radní pro dopravu navrhl směr ze Zlína na Olomouc, konečné rozhodnutí ale bude na Olomouckém kraji," doplnila mluvčí radnice. Neutěšenou dopravní situaci ve městě od července ještě více zkomplikuje oprava rozvodů tepla v několika ulicích včetně nábřeží Edvarda Beneše na pravém břehu Bečvy, kudy vede kvůli Polní objízdná trasa. Chystaná rekonstrukce potrubí na pětikilometrové trase je rozdělena na několik částí.

Podle zástupců radnice bude v dotčených ulicích přechodně zaveden jednosměrný či kyvadlový provoz, řidiči musejí počítat také s krátkodobými uzavírkami částí jízdního pruhu při finálních úpravách povrchu vozovek a s menším počtem míst k parkování. Špatnou situaci ve městě v podobě dlouhých kolon by měla v budoucnu vyřešit dostavba vnitřního průtahu městem a zbývajících dvou dálničních úseků D1.

Jde o úsek mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem, který se již staví, a z Říkovic do Přerova, kde dosud není termín zahájení znám. Průtah má být dokončen v únoru 2021 a stát bude bez započtení DPH 358 milionů korun. Jde o investici, která sníží dopravní zátěž podjezdu pod železniční tratí díky výstavbě nové dvoupruhové estakády.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky doprava, Polní, Přerov, zdržení, oprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.