pátek 29. března 2024 Taťána

V pondělí a úterý proběhla v Olomouci akce zaměřená na technický stav vozidel. Bylo rozdáno pokut za 60 tisíc

V pondělí 3. června a v úterý 4. června proběhla v Olomouci velká policejní akce s názvem "X-Technický stav", která byla zaměřena na technický stav vozidel do 3,5 tuny.

Do akce se zapojili nejen policisté, ale také pracovníci měřící expertní jednotky Ministerstva dopravy, dále pracovník z odboru dopravy Magistrátu města Olomouce a krajský koordinátor BESIP. Akce proběhla na dvou stanovištích v Olomouci, a to na ulicích Babíčkova a Černá cesta.

„V průběhu opatření policisté zkontrolovali 362 vozidel. Zjistili 138 přestupků v dopravě, z toho 118 z nich vyřešili příkazem na místě v celkové výši 59 600 korun. Devatenáct řidičů oznámili do správního řízení. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidla, a to v 65 případech. Osmnáct řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pás. Šestnáct řidičů jelo s motorovým vozidlem bez rozsvícených světel. Čtyři řidiči byli přistiženi při telefonování za jízdy. V jednom případě policisté přistihli řidičku pod vlivem alkoholu, u níž naměřili 1,52 ‰ a 1,49‰ alkoholu v dechu. Žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které ji hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," řekl k akci mluvčí policie Libor Hejtman.

Autoři | Foto PČR

Štítky auto, technická, akce, policie, Olomouc, kraj, pokuty

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.