pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V olomoucké zoo budou jezdit elektromobily. Nahradí staré multikáry

Šest malých nákladních elektromobilů pořídí zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce, která jimi nahradí staré multikáry a traktůrky s naftovými motory. Za šestici elektromobilů zoo zaplatí 2,88 milionu korun. Dnes jsme tuto informaci získali z databáze veřejných zakázek.

„Pořizovaná vozidla budou sloužit ke každodennímu rozvozu krmiva, přepravě materiálu po areálu zoologické zahrady, přesunu zaměstnanců v areálu zahrady a přepravě zvířat," uvedla v komentáři k zakázce vedení zoo.

Vedoucí údržby svatokopecké zoo Radek Dvořák dnes řekl, že nové elektromobily by měly v areálu zoo začít jezdit v letošním roce. „Budou to malé elektrické multikáry, které nahradí naše stará vozidla na naftu," uvedl Dvořák. Nové elektromobily budou také lépe odpovídat velikosti zoo a převáženému nákladu, dodal.

Šest elektromobilů zoologické zahradě dodá firma Tlamka z Boskovic, která zvítězila v tendru. O veřejnou zakázku se podle údajů z registru ucházel ještě jeden zájemce.

Den s ošetřovatelem: Zoo má dvě tváře. Ta druhá se ukazuje, když jdeme domů

Zoo na Svatém Kopečku patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Chová 400 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1900 jedinců. Zřizovatelem zahrady je olomoucký magistrát, který provoz zoo dotuje. Zahrada si vlastními aktivitami vydělá zhruba polovinu částky na provoz.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, příroda, doprava, zoo, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.