pátek 26. dubna 2024 Oto

Opilý cyklista vyjel z cyklostezky a srazil tříletého chlapce. Dítě bylo zraněno, cyklista z místa ujel

V pondělí před půl pátou odpoledne došlo k dopravní nehodě na cyklostezce v ulici Velká Dlážka v Přerově.

Cyklista jel na elektrokole a z neznámých příčin nezvládl řízení. Přejel do levé části, která je určena pro chodce, kde se střetl s tříletým chlapcem. Cyklista během nehody upadl na zem, ale po chvíli vstal a z místa odjel. Chlapec utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Škoda byla vyčíslena na pět set korun.

Podezřelého cyklistu se s významným přispěním strážníků městské policie a s využitím informací od svědků incidentu podařilo vypátrat nedaleko místa nehody. Muž účast na nehodě přiznal a podrobil se dechovým zkouškám na zjištění alkoholu v dechu. Těmi u něho policisté změřili hodnoty 2,51 a 2,29 promile alkoholu v dechu. S výsledky testů muž souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Přerovští strážníci na místě našli matku sraženého dítěte, která se o něj starala a svědka události. Svěděk poskytl hlídce popis cyklisty a adresu, kde by se mohl nacházet. 

„Strážníci nehodu předali hlídce Policie České republiky a záchranářům a vyrazili pátrat po cyklistovi. Strážníci kontaktovali všechny osoby bydlící v označeném domě a podařilo se jim hledaného cyklistu nalézt. Následně ho identifikoval svědek události. Muž, který nadýchal přes dvě promile alkoholu, se doznal, že dítě při jízdě na svém elektrokole srazil a z místa ujel. Případ si poté i s pachatelem převzala Policie České republiky. Strážníci děkují svědkům za příkladnou pomoc,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky senior, alkohol, promile, doprava, dítě, policie, nehoda

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.