sobota 20. dubna 2024 Marcela

Téměř sto parkovacích míst nabídne nové parkoviště v Přerově

Téměř stovku parkovacích míst nabídne ode dneška nové parkoviště, které bylo otevřeno u jednoho z největších přerovských podniků, Meopty - optika.

Dosavadní kapacitu parkoviště nová plocha téměř zdvojnásobila, a pomohla tak vyřešit nedostatek parkovacích míst v okolí. Využívat ho budou nejen zaměstnanci firmy, ale i obyvatelé okolních domů. Celkové náklady na stavbu činily 6,4 milionu korun, Meopta poskytla dar ve výši půl milionu korun, řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

„Parkoviště bylo zhotoveno za tři měsíce. Stavební firma měla povolenou uzavírku do 10. srpna, my jsme předpokládali, že v červenci by parkoviště už mohlo sloužit řidičům a nakonec se stavba stihla dokončit už začátkem června," uvedla mluvčí radnice. Parkoviště se nachází částečně na ploše původního parkoviště a částečně na zelené ploše.

Během stavby parkoviště byly provedeny také terénní a sadové úpravy spočívající v kácení stromů, úpravách okolního terénu, osetí zelených ploch a nechyběla ani výsadba stromů v ostrůvcích parkoviště, doplnila mluvčí radnice. Parkoviště v Kabelíkové ulici bylo kvůli stavebním úpravám uzavřeno od 5. března. Nepříjemná situace nastala především pro zaměstnance Meopty, kteří museli po dobu třech měsíců hledat jiné místo k parkování; jinak než uzavírkou se to podle města řešit nedalo.

„Snažil jsme se jezdit do práce dřív, abych stihl zaparkovat, spousta lidí kvůli tomu přestala dokonce i jezdit auty. Ostatní nechávali auta u nákupních středisek a docházeli k podniku pěšky. Otevření parkoviště samozřejmě vítáme," řekl jeden ze zaměstnanců Meopty - optiky.

Dosud parkoviště u podniku pojalo 50 aut, nyní se kapacita zvýšila na 93 míst, z toho pět stání je určeno pro lidi s omezenou schopností pohybu a orientace. Město do akce vložilo kromě daru podniku peníze ze svého rozpočtu.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky Meopta, parkoviště, doprava, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.