čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Šest nových odpočívadel přibylo pro cyklisty a turisty na Šternbersku

Šest nových dřevěných odpočívadel pro turisty a cyklisty bylo instalováno v okolí Šternberka na Olomoucku.

Radnice při výrobě laviček, stolků a stojanů na kola využila dřevo z rozsáhlých polomů v okolních lesích patřících městu. Výroba odpočívadel stála několik desítek tisíc korun řekla mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Nejen cykloturisté či pěší budou moci turistická odpočívadla využít již v období začínajících prázdnin a dovolených v lokalitě rybníka v Dolním Žlebu, kde bylo těchto prvků umístěno nejvíce, ale rovněž v Dalově u jezírka nebo u nedávno zrevitalizovaného rybníka v místní části Lhota," uvedla Černocká.

Vyrobena byla tři zastřešená odpočívadla se stojany pro umístění kol a tři turistické lavice, které město nechalo rozmístit do předem vybraných lokalit. „Celkové náklady na terénní úpravy, výrobu a instalaci turistických odpočívadel dosáhly 75 tisíc korun. Pro výrobu mobiliáře bylo použito dřevo z městských lesů vytěžené v rámci kalamitního kůrovcového kácení," podotkla Černocká.

Město na projektu spolupracovalo se šternberskou Střední odbornou školou lesnickou a strojírenskou. Pedagogové odborného výcviku a učni připravili návrhy na vzhled a materiálové řešení turistických odpočívadel. „Šternberské učiliště následně turistická odpočívadla vyrobilo a rozmístilo do několika místních částí," dodala Černocká.

Autoři | Foto sternberk.eu

Štítky Šternbersko, sport, doprava, cyklistika, odpočívadlo, příroda, turisté, turistika

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.