sobota 20. dubna 2024 Marcela

Řidička s 3,80 promile v krvi nabourala do auta, ale v jízdě pokračovala dál. Zastavil ji až náraz do plotu

Dvaačtyřicetiletá žena způsobila dopravní nehodu v obci Čekyně v ulici Jabloňová. Usedla totiž za volant silně opilá.

Se svou škodovkou jela ve směru od Pěnčic na Přerov. Bohužel však u jednoho z domů jízdu nezvládla a narazila do odstaveného auta značky Opel. To se posunulo a nabouralo do betonového květináče. Náraz však ženu z míry nevyvedl a pokračovala v nebezpečné jízdě. Ta nakonec skončila o několik desítek metrů dál, kde narazila do plotu a poškodila betonový sloupek i dopravní značku, kterou vylomila z ukotvení.

Policejní hlídka u ženy provedla dechovou zkoušku, která naměřila 3,63 a poté 3,80 promile alkoholu v dechu. Řidička se odmítla podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

„Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz. Navíc se bližším ohledáním vozidla zjistilo, že nemá platnou technickou kontrolu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 86 tisíc korun. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který dle trestního zákoníku hrozí až tříletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo peněžitý trest,“ pověděla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, doprava, nehoda, alkohol, promile

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.