pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Mladík nedal přednost autu na hlavní silnici. Po střetu auto začalo hořet a čtyři lidé se zranili

K dopravní nehodě dvou aut, při které byli zraněni čtyři lidé, došlo ve středu 3. července 2019 po poledni v křižovatce v obci Výšovice na Prostějovsku. Jednadvacetiletý řidič Fordu, který přijížděl od Kelčic, nedal přednost v jízdě dvaadvacetileté řidičce ve Volkswagenu, která jela po hlavní silnici. Jeden z automobilů začal po srážce hořet. Na místě nehody zasahovaly tři jednotky hasičů.

Ford se po střetu převrátil přes střechu a dopadl zpět na kola na chodník. Volkswagen zastavil v pravém jízdním pruhu. „Všichni čtyři cestující z Volkswagenu utrpěli lehká zranění, se kterými byli převezeni do prostějovské nemocnice. Řidič ani žádný ze dvou spolujezdců ve druhém vozidle zraněni nebyli,“ uvedl mluvčí policie František Kořínek.

„Hasiči ihned po příjezdu požár lokalizovali a uhasili. Následně prostor protipožárně zabezpečili a zajistili uniklé provozní kapaliny sorbentem," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 530 tisíc korun. Nikdo z řidičů nebyl opilý a přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Foto PČR, HZSOL

Štítky nehoda, zranění, požár, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.