pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté pátrají po svědcích nehody, po které museli hasiči vystříhat zraněného řidiče z auta

, aktualizováno 10. července 2019, 13:44

Dnes před tři čtvrtě na sedm ráno došlo na silnici mezi Kostelcem na Hané a Prostějovem k nehodě dvou osobních aut. Auta značek Fiat a Škoda jela obě ve směru od Kostelce na Hané a na rovném úseku silnice několik stovek metrů před Prostějovem došlo k jejich střetu. Fiat vyjel vpravo mimo silnici, dvakrát se přetočil přes střechu a zastavil v poli na levém boku. Škoda zůstala vlevo od silnice na souběžné železniční trati otočená proti směru jízdy.

Šestačtyřicetiletý řidič Fiatu zůstal zaklíněný ve vozidle. „K zásahu využili hasiči hydraulické vyprošťovací zařízení, bylo nutné odstřihnout střechu automobilu, aby bylo možné zraněného vyprostit. Poté jej předali do péče zdravotnické záchranné služby, která jej odvezla do nemocnice. Místo také protipožárně zabezpečili a odstranili následky dopravní nehody," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Nikdo další při nehodě zraněn nebyl.

Výše způsobené škody byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. „Alkoholu u zraněného řidiče i u padesátileté řidičky Škody Fabie policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," pověděl policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté pátrají po svědcích nehody. Kdo viděl průběh nehody, ať zavolá na linku 158.

Foto HZSOL

Štítky nehoda, hasiči, zranění, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.