pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Technické služby v Přerově pracují na šesti stavbách. Místní se dočkají nových parkovacích míst, chodníků a cyklostezek

Tři stavební akce realizují v létě pracovníci technických služeb pro město Přerov. Postavili parkovací místa, opravují chodník a cyklostezku. Další tři stavby rozjedou na podzim.

„V Kozlovské ulici vytvořili deset nových parkovacích stání, která přišla na 472 tisíc korun. Parkoviště je už hotové, ještě ho musíme osadit svislou dopravní značkou a po kolaudaci jej budou moci motoristé využívat. Počítáme, že auta tu budou parkovat už koncem prázdnin,“ sdělil vedoucí odboru majetku přerovského magistrátu Miloslav Dohnal.

Pracovníci Technických služeb města Přerova se koncem července pustili rovněž do rekonstrukce 72 metrů stezky pro chodce a cyklisty v ulicích Kozlovská a Kosmákova – a do měsíce už tam má být za 618 tisíc korun položena nová konstrukce trasy v tloušťce 320 milimetrů s finálním povrchem ze zámkové dlažby. A poslední letní stavební akcí je rekonstrukce chodníku u přechodu pro chodce v ulici Kozlovská.

„Stávající chodník před i za přechodem čeká rozšíření. Cena stavebních prací je vyčíslena na 125 tisíc korun,“ uvedl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Další dvě stavby budou na přímou objednávku provádět technické služby na podzim – konkrétně je v plánu rekonstrukce chodníku v Žižkově ulici za 2 miliony 373 tisíc korun a stavba parkoviště v ulici Optiky, kde před domy s čísly popisnými 10 a 12 vznikne nákladem 523 tisíc korun devět nových parkovacích míst.

Všechny tyto akce jsou realizovány v takzvaném in-house systému - ve volném překladu s významem domácí či vnitropodnikový - který má svá pravidla. „Pokud organizace zřízená městem realizuje pro město více než 80 procent svěřených činností, tak může být uplatněno přímé zadávání zakázek této organizaci, a to bez veřejné soutěže. Toto je například jedna z podstatných podmínek in-house, kterou Technické služby města Přerova splňují,“ vysvětlil primátor města Přerova Petr Měřínský. 

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky cyklostezky, Přerov, doprava, parkování

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.