pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Lověšicích proběhne oprava chodníků a silnice. Rekonstrukce vyjde na více než sedm milionů

Ještě letos se v Lověšicích začne s opravou silnice, přilehlých sjezdů k domům, chodníků a kontejnerových stání v ulici U Parku, která je návsí této místní části.

Rekonstrukce přijde na necelých 7 milionů 400 tisíc korun, náklady ale nezůstanou jen na bedrech města. Lověšičtí se totiž rozhodli, že část nákladů ponesou sami.

„Z peněz, které od města Přerova dostávají všechny místní části takzvaně „na hlavu“ – kdy za každého obyvatele s trvalým pobytem získají 1300 korun -  jsme si na tuto opravu našetřili milion 366 tisíc korun,“ řekla předsedkyně místního výboru v Lověšicích Eva Hrutkaiová.

Komunikace, kterou čeká oprava, je dlouhá 263 metrů. „Je ve velmi špatném stavu, vykazuje značné poruchy a nerovnosti povrchu. Její oprava bude spočívat v odstranění stávajících konstrukčních vrstev a ve vybudování nového asfaltobetonového krytu,“ nastínila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Připomněla i to, že stavbou se rovněž upraví poloměry nájezdových oblouků – a to kvůli nutnému zúžení jízdního pruhu na místní komunikaci a jejího zjednosměrnění.

A nové budou i uliční vpusti, ty budou napojeny novými přípojkami do stávající dešťové kanalizace,“ doplnila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Se započetím stavby se počítá ještě letos na podzim, s ukončením pak v roce 2020. 
 

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky oprava, doprava, chodníky, silnice, Lověšice, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.