sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO/VIDEO: Provoz v Palackého ulici je v normálu. Silnice je opravena

Doprava na náměstí Hrdinů se vrací do obvyklého režimu. V pátek skončila uzavírka pro auta a dokončovací stavební práce na komunikaci v Palackého ulici, které navazovaly na opravu kolejových výhybek na náměstí Hrdinů, se podařilo ukončit o sedm dní dřív, než se původně plánovalo.

Kolaudace stavby proběhla v pátek 23. srpna a s ní skončila i veškerá dopravní omezení. Tramvaje se na křižovatku vrátily už 18. srpna. „Páteční kolaudace dopadla úspěšně, všechno je v pořádku a uzavírka křižovatky tak může skončit o týden dřív. Chci poděkovat jak stavební firmě, tak i pracovníkům odboru dopravy a územního rozvoje za dobrou práci,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Martin Major.

První fáze byla zaměřena na opravovu výhybkového rozvětvení tramvajové trati, ve druhé etapě, která měla původně trvat až do 30. srpna, prošla opravou komunikace a chodníky. Palackého ulice, v části od křižovatky až po tramvajové ostrůvky, má nyní nový povrch a také nově instalované obrubníkové uliční vpusti pro odvádění povrchové vody z vozovky, které zároveň snižují hluk z dopravního provozu.

Oprava výhybek na náměstí Hrdinů a silnice v ulici Palackého začala na konci června. Z důvodu opravy tramvajové trati byla pro veškerý provoz uzavřena ulice Palackého v křižovatce s ulicí Legionářskou, 8. května a třídou Svobody. Společná investice města a olomouckého dopravního podniku přišla na více než 20 milionů korun. „Hlavním důvodem oprav, které byly v režii města, byl špatný technický stav komunikace. Zejména část původní dlážděné vozovky již nevyhovovala aktuálnímu dopravnímu zatížení a časté předlažďování prodlužovalo životnost povrchu jen krátkodobě,“ objasnil Martin Major.

Foto Jindřich Karas

Štítky doprava, oprava, silnice, Palackého, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.