úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Mladý řidič srazil svým autem na přechodu osmiletou holčičku a z místa nehody ujel

Ve čtvrtek 29. srpna došlo v Kojetíně na ulici Olomoucká ke střetu auta s osmiletou dívkou. Čtyřiadvacetiletý řidič, který svým autem dívku srazil, nezastavil a z místa nehody ujel.

„Na přechodu pro chodce zachytil pravým předním rohem osmiletou dívku, která přecházela přes silnici z jeho pohledu z levé strany. Z místa nehody ujel, aniž by zastavil a poskytl dítěti jakoukoliv pomoc. Zraněnou chodkyni převezla do přerovské nemocnice na vyšetření sanitka se zdravotním personálem," řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Po řidiči vozidla se začalo ihned pátrat, do hodiny se to policistům podařilo. „Poté se vrátil zpět na místo, kde s ním byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní a orientační test na návykové látky dopadl stejně. Ke hmotné škodě nedošlo, pouze k újmě na zdraví nezletilé holčičky," dodala Zajícová. 

V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku s pětiletou trestní sazbou odnětí svobody.  

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky přechod, doprava, srážka, zranění, řidič

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.