sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Dvě nehody zablokovaly provoz na dálnici u Olomouce. Řidička jednoho z aut je zraněná

V neděli 15. září 2019 po půl čtvrté odpoledne se staly dvě dopravní nehody na 250. kilometru dálnice D35 u Haňovic ve směru od Mohelnice na Olomouc.

První nehoda se stala tak, že motorkář měl objíždět kamion, kterému praskla pneumatika a při tomto manévru o kamion zavadil a havaroval. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a byla vyřešena na euroformulář.

Krátce po této nehodě však na stejném kilometru došlo k další havárii tří osobních aut. „Osmatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně-technickému stavu komunikace a zezadu narazil do zpomalujícího vozidla Škoda Octavia, které řídila šestatřicetiletá řidička. Ze stejné příčiny pak do vozidla Škoda Fabia narazilo vozidlo Peugeot, za jehož volantem seděla čtyřiapadesátiletá řidička," popsala nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Právě čtyřiapadesátiletá řidička byla při nehodě zraněna. Nikdo z řidičů nebyl opilý a hmotná škoda je odhadována na předběžně 230 tisíc korun. „Řidiči vozidla Škoda Fabia a řidičce vozidla Peugeot byly uloženy pokuty v příkazním řízení," doplnila mluvčí.

Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, policie, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.