úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Masarykovu třídu dnes ráno uzavřela nehoda, při které tramvaj srazila nezletilou chodkyni

Dnes před osmou hodinou ranní se stala dopravní nehoda, která na hodinu přerušila dopravu na Masarykově třídě v Olomouci.

„Z prozatím přesně nezjištěných příčin se zde střetla tramvaj s nezletilou chodkyní. Ta utrpěla zranění, s nímž skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Veškeré příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako celý její průběh, jsou v šetření,“ uvedla po nehodě policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle informací ČTK dívka přecházela frekventovanou silnici před mostem u vrchního soudu. Podle svědků ve voze tramvaj zvonila, ale chodkyně měla zřejmě sluchátka. Střetu už pak nezabránilo ani to, že tramvaj prudce brzdila.

„Jednalo se o lehké zranění, se kterým byla osoba ve stabilizovaném stavu převezena do Fakultní nemocnice Olomouc," pověděl mluvčí záchranářů Pavel Lampa.

Komunikace musela být kvůli vyšetřování nehody uzavřena, odkloněny byly přes třídu Kosmonautů linky 2, 3, 4 a 6, které tudy jezdí. Před devátou hodinou policie informovala, že je již třída zcela průjezdná.

Autoři | Foto PČR

Štítky tramvaj, doprava, chodkyně, nehoda, policie, zranění

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.