čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Opilý muž havaroval na motorce, na kterou neměl řidičák. Navíc byla opatřena poznávací značkou jiného vozidla

Včera po půl sedmé večer přijala policie oznámení o havárii motorkáře, ke které došlo v ulici M. R. Štefánika v Šumperku.

Policisté na místě zjistili, že devětačtyřicetiletý motorkář při vyjíždění z ulice 28. října jel nepřiměřeně rychle. V křižovatce začal prudce brzdil a následkem toho se svou Hondou Hornet 250 upadl na silnici. Při havárii utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Podrobil se také lékařskému vyšetření s odběrem krve. Při dechovým zkouškách nadýchal přes 1,8 promile alkoholu.

Nešlo však o jediný mužův prohřešek. Dotyčný neměl totiž na uvedenou motorku řidičák a navíc na ní byla umístěna registrační značka z jiné motorky.

Po zjištění těchto okolností policisté řidiče zadrželi a havarovaný motocykl zajistili. Nyní je řidič vedle několika přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu důvodně podezřelý také z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený čin mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky alkohol, promile, motorkář, policie, doprava, havárie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.