pátek 29. března 2024 Taťána

Havarovaný kombajn skončil v příkopu. Vznikla škoda za osm milionů korun

Dnes ráno havaroval kombajn na silnici mezi obcemi Moravský Beroun a Dvorce u Bruntálu. Na místě byla uzavřena silnice.

„Z důvodu vyprošťování havarovaného kombajnu je uzavřena komunikace z Moravského Berouna na Dvorce u Bruntálu. Objížďka je vedena přes obec Rejchartice směrem na Starou Libavou až na Moravský Beroun. Uzavírka potrvá přibližně jednu hodinu,“ řekla ráno policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Havárie si vyžádala pomoc několika jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. K nehodě došlo v pátek před šestou hodinou večer a druhá část zásahu se odehrávala dnes od rána. Na místě byla převrácena těžká zemědělská technika do příkopu. Řidič skončil v péči zdravotníků. Z kombajnu došlo jen k drobnému úniku hydraulického oleje zachyceného na plechovou část stroje.

„Bylo nutné připravit bezpečný postup stabilizace a následného vyproštění s eliminací možného úniku provozních kapalin i s ohledem na těsnou blízkost vodního toku se zdrojem pitné vody pro občany nedalekého města. Do pozdních večerních hodin jednotky provedly nutná bezpečnostní opatření, pomocí navijáku z vozidla odtahové služby se podařilo provést částečnou manipulaci s havarovaným strojem,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Následující postupy po konzultaci hasiči přesunuli z důvodu bezpečnosti i lepších světelných podmínek na sobotní dopoledne. K pomoci k události v ranních hodinách dorazila jednotka s jeřábem. Během nočních hodin zde několikrát místní hasiči prováděli monitoring stavu provozních kapalin. O bezpečnost zajištění se postarala hlídka Policie České republiky.

Krátce před polednem se podařilo dostat kombajn zpět na komunikaci a bude připraven další transport na místo původního určení. Dle vyjádření vlastníku škoda způsobená na jejich technice dosahuje částky 8 milionu korun,“ dodal Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky doprava, policie, uzavírka, nehoda, kombajn, havárie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.