pátek 29. března 2024 Taťána

Přerov čekají omezení v provozu na ulici Komenského a uzavírka přejezdu u Dluhonic

Tři uzavírky přerovských silnic omezí v následujících dnech a týdnech řidiče projíždějící městem.

V ulici Za Mlýnem pokračuje další etapa investice společnosti Vodovody a kanalizace. Kvůli výkopovým pracím se tam od 9. října do 3. listopadu  nedostanou auta od restaurace Kormorán až ke starému Kazetu. „Tato uzavírka zkomplikuje průjezd nejen rezidentům, ale i rodičům, kteří tudy vozí děti do základní školy – ti budou muset k parkovišti dojet z ulice Brabansko. A i nadále platí, že je zrušena zastávka Přerov-sokolovna a autobusy jezdí obousměrně po ulici Kopaniny,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil, který předesílá, že i další uzavírka zasáhne více řidičů. Od pondělí 14. října do pátku 15. prosince bude totiž kvůli nutnému vyvložkování kanalizační stoky částečně uzavřena frekventovaná silnice v Komenského ulici, v návaznosti na ni pak i ulice Kojetínská a Velké Novosady.

„Nepůjde o úplnou uzavírku, ale o částečnou, takže se řidiči musejí připravit na to, že v ulici Komenského, ve směru na ulici Velké Novosady, se dva jízdní pruhy budou sbíhat do jednoho, což pochopitelně dopravu v centru zpomalí. Navíc bude nutno snížit rychlost na 30 kilometrů v hodině, tím chceme zajistit větší bezpečí pro řidiče, ale i dělníky,“ sdělil Alexandr Salaba z přerovského magistrátu. 

Třetí uzavírka se pak dotkne železničního přejezdu u Dluhonic, který bude o víkendu 19. a 20. října zcela uzavřen z obou stran a řidičům nezbude nic jiného, než po dva dny využívat objízdnou trasu. „Uzavírku si vyžádala plánovaná rekonstrukce železniční stanice, kterou provádí Správa železniční a dopravní cesty. Při této příležitosti bude rovněž Ředitelstvím silnic a dálnic opravena vozovka, která byla kvůli dírám v asfaltu před dvěma týdny jen provizorně „zalátána“. Teď tu dojde k odfrézování povrchu v celé šíři, k opravě podkladních vrstev a nakonec bude položen nový asfaltový koberec,“ konstatoval radní pro dopravu Navrátil. Připomněl, že přejezd se stal více frekventovaný letos na jaře, kdy sem byla převedena doprava z uzavřené Polní ulice a nájezd těžkých aut si vybral daň v podobě výtluků. A protože přes přejezd míří z Přerova do místní části Dluhonice i autobusová doprava.

„S dopravcem jsme přistoupili na nestandardní řešení, kterým nebude zrušena, a ani přesunuta žádná zastávka. Přeprava cestujících bude zajištěna současnou linkou 111, kdy mezi Předmostím a Dluhonicemi budou cestující využívat místo autobusů náhradní vozidlo, kterému bude umožněn průjezd přes štěrkovou cestu kolem garáží a hřiště v ulici U hřiště v Dluhonicích,“ řekla Margita Považanová z přerovského magistrátu. Zdůraznila i to, že  náhradní vozidlo bude výrazně označeno tak, aby pasažéři jednoznačně rozeznali, že se jedná o přepravu v rámci linky městské autobusové dopravy. Cestující směřující do Dluhonic nastoupí do náhradního auta na zastávce Předmostí-Dům služeb a v opačném směru pak na zastávce Předmostí-u podjezdu.

Tisková zpráva | Foto Prerov.eu

Štítky Přerov, provoz, doprava, stavební práce

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.