pondělí 20. května 2024 Zbyšek

Výpadovka z Olomouce bude částečně uzavřena kvůli opravám

S dopravními omezeními musí v listopadu kvůli opravě vozovky počítat řidiči v Olomouci na frekventované silnici I/55 vedoucí ulicemi Rolsberská a Týnecká. Rekonstrukce hlavního silničního tahu bude zahájena ve středu a naplánována je zhruba do poloviny prosince. Dnes to řekl mluvčí radnice Michal Folta.

„Nejméně po celý listopad zde bude omezena doprava, řidiči by proto měli počítat s delší dobou průjezdu. Změny čekají i provoz autobusů MHD. Chystané opravy navazují na práce, které se na výpadovce na Přerov odehrávaly už v září," uvedl Folta.

První část rekonstrukce důležitého silničního tahu ve směru na Přerov byla v Olomouci-Holici zahájena na začátku září. Týkala se úseku vedoucího po ulicích Rolsberská a Přerovská. Nyní dělníci zahájí opravu navazujících částí silnice v ulicích Rolsberská a Týnecká. Vždy bude uzavřena polovina komunikace a provoz sveden do protisměru.

„Pracovat se bude na dvou úsecích současně. Termín ukončení prací je předběžně plánovaný na první polovinu letošního prosince. Za příznivého počasí a vhodných klimatických podmínek však mohou být práce a stavba ukončena dříve," dodal.

Autoři | Foto Mapy.cz

Štítky ČR, doprava, stavby, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.