sobota 11. května 2024 Svatava

V regionu byly otevřeny dvě opravené silnice

V minulých dnech byly v Olomouckém kraji otevřeny dvě opravené silnice, za jejiž opravami stál olomoucký magistrát. Dva a půl kilometru dlouhý úsek mezi Černou Vodou a Starou Červenou Vodou, stejně jako silnice v Hlivicích u Medlova dostaly nový povrch.

Náklady na první etapu opravy silnice mezi Žulovou a Starou Červenou Vodou přesáhly 27,6 miliónu korun. Druhá část opravy je v plánu příští rok. „V průběhu stavby jsme narazili na problém, jak zajistit dopravní obslužnost a přitom pracovat. Proběhla celá řada jednání a díky ústupkům ze strany zhotovitele i vstřícnému přístupu obcí se podařilo vše vyřešit,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Dvoukilometrová silnice v Hlivicích, které jsou místní částí Medlova, byla v téměř havarijním stavu. Jízdu řidičům komplikovaly výtluky, hrboly i trhliny v asfaltu. „Kromě asfaltového koberce je nové rovněž odvodnění silnice, které v minulosti způsobovalo její praskání. Došlo také ke zpevnění krajnice, takže cesta je teď bezpečnější,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství letos investovalo do oprav silnic například mezi Hanušovicemi a Starým Městem a také v Prostějově, kde se podílelo na rekonstrukci nedávno otevřené Plumlovské ulice a zahájilo stavbu severního obchvatu města.

Autoři | Foto magistrát města Olomouce

Štítky doprava, opravy, Olomoucko, Jesenicko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.