úterý 14. května 2024 Bonifác

Řidič v autě srazil seniorku na kole. Pak ji okřikl, aby dávala pozor a z místa nehody ujel

Policie pátrá po řidiči, který v pátek 22. listopadu po desáté hodině dopolední srazil na kruháči v Prostějově seniorku na kole. Místo toho, aby ji pomohl, okřikl ji, ať dává pozor a z místa nehody ujel.

Nehoda se stala v křižovatce ulic Jezdecká a Šárka v Prostějově. „Sedmašedesátiletá cyklistka okružní křižovatkou projížděla z Jezdecké ulice směrem k ulici Dolní. Při tom jí měl dosud nezjištěný řidič s přesně neustanoveným automobilem typu Škoda Fabia stříbrné barvy, projíždějící křižovatkou rovně směrem k ulici Dolní, narazit do zadní části jízdního kola. Po nárazu měla žena upadnout na komunikaci, což se však obešlo bez zranění. Řidič Fabie po nehodě měl zastavit, ženu okřiknout, aby dávala pozor a z místa odjet," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Výše způsobené hmotné škody na jízdním kole byla předběžně vyčíslena na 500 korun. Alkohol u cyklistky policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Poškození automobilu ani alkohol u jeho řidiče nemohlo být zjištěno z důvodu jeho ujetí z místa. 

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou stejně jako totožnost řidiče automobilu předmětem dalšího policejního šetření. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, cyklistka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.