čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Prostějov chce letos zahájit opravu dálničního mostu v Žešově

Rekonstrukci mostu před dálnici D46 v Žešově chce letos zahájit prostějovská radnice. Most je podle odborníků ve špatném technickém stavu a může ohrozit bezpečnost provozu na dálnici. Náklady na opravu mostu jsou odhadovány na 15,4 milionu korun. Město požádá Státní fond dopravní infrastruktury o dotaci. Novinářům to řekl primátor František Jura.

„Modernizace mostu je navržena v rozsahu výměny mostního svršku, sanace betonových konstrukcí, výměny nefunkčních konstrukcí hydroizolace, mostní závěry, kotevní tyče na opěrách a úpravy území pod mostem," uvedl Jura.

Na opravu mostu přes dálnici v Žešově bylo loni v listopadu vydáno stavební povolení. „Na modernizaci mostu budeme podávat žádost o příspěvek ze SFDI. Dotační příspěvek může dosáhnout až 100 procent uznatelných nákladů," řekl primátorův náměstek Jiří Rozehnal.

Oprava mostu v Žešově by podle Rozehnala měla být zahájena v letošním roce. „Ovšem vzhledem k nutnosti koordinovat s Ředitelstvím silnic a dálnic částečné uzavírky dálnice během provádění některých stavebních prací lze očekávat prodloužení realizace až do roku 2021," dodal Rozehnal.

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky doprava, stavby, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.