neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Řidiči na Prostějovsku bourali v důsledku smyku. Padaly značky a popelnice

O víkendu na Prostějovsku nezávisle na sobě bourali dva řidiči, kteří dostali smyk a nezvládli řízení. K první nehodě došlo už v pátek 17. ledna po osmé hodině ráno, kdy řidička způsobila havárii mezi obcemi Studenec a Olšany u Prostějova. Druhá nehoda se odehrála v sobotu 18. ledna večer ve Vrahovické ulici v Prostějově. V obou případech policisté vyloučili ovlivnění řidiče alkoholem nebo jinými návykovými látkami.

V pátek ráno se mezi obcemi Studenec a Olšany u Prostějova dostala řidička do smyku a narazila do dvou stromů. „Jednatřicetiletá řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a vyjela vlevo mimo komunikaci. Tam přední levou částí vozidla narazila bočně do stromu, od kterého se automobil odrazil, pokračoval v jízdě a čelně narazil do dalšího stromu,“ říká k nehodě policejní mluvčí František Kořínek. 

Alkohol jako jeden z možných důvodů dopravní nehody policisté vyloučili dechovou zkouškou, které se zraněná řidička podrobila. Podle policejního šetření je výše hmotné škody asi 80 tisíc korun. „Přestupek jsme vyřešili uložením pokuty a po prohlídce poškození vozidla jsme na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci,“ komentuje František Kořínek.

V sobotu před desátou hodinou večer se řidič v centru Prostějova dostal taktéž do smyku, tentokrát v ulici Vrahovická. „Zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky a možnostem svým a svého vozidla, dostal smyk a vyjel vlevo mimo komunikaci,“ říká policejní mluvčí. 

Dvaadvacetiletý řidič, který řídil auto značky Volkswagen Passat, postupně narazil do dopravní značky, telekomunikačního rozvaděče, popelnice a následně do zaparkovaného osobního auta. Při dopravní nehodě se podle policejního šetření nikdo nezranil a částka způsobené hmotné škody je přibližně 70 tisíc korun. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ doplňuje Kořínek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, smyk, silnice, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.