pondělí 29. dubna 2024 Robert

Přerovská policie řeší špatnou dopravní situaci, plánují dohledová stanoviště v Prosenicích

Policisté se kvůli potížím s dopravou v Přerově zaměří na kamiony nad 12 tun, které mají již několik měsíců zakázaný vjezd do města. Od konce ledna začne v nedalekých Prosenicích fungovat dohledová stanoviště, odkud budou policisté kamiony vracet na jiné objízdné trasy a zabrání jejich cestě přes Kozlovice na Přerov. Krok policistů je dalším z řady opatření, kterými se město, strážníci i policie snaží zlepšit špatnou dopravní situaci.

Stanoviště budou mít policisté u areálu firmy Moravská zemědělská. Odtud by měli zabránit průjezdu kamionů nad 12 tun přes Prosenice, Grymov, místní částí Kozlovice a následně Přerovem. „Se starostou obce Prosenice a předsedou představenstva zemědělské společnosti bylo předem domluveno, že bude možné nákladní vozidla, která poruší stanovené zákazy a omezení, otočit v jejich areálu a zpátky nasměrovat na vhodné objízdné komunikace, silnice I. třídy a dálnice,“ uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Na problematický úsek se společně se strážníky policisté zaměří od konce ledna.

Řidiče kamionů, kteří nerespektují zákaz, pokutují a následně odklánějí také strážníci přímo na území Přerova. Zaměřují se na ně zejména v ulicích Velká Dlážka a Dvořákova, kde je tradičně největší problém. Město je také připraveno vypnout tři semafory, které zpomalují při vjezdu od Olomouce dopravu. Křižovatky by poté řídili policisté. Zatím toto opatření radnice nevyužila. „Bylo rozhodnuto, že semafory se budou vypínat, až bude dopravní situace úplně kritická, zatím situaci monitorují a také korigují policisté. Průjezd městem není hladký a bezproblémový, ale ani tragický. Když bude potřeba, je možno semafory vypnout prakticky ihned, na tuto variantu jsme připraveni,“ řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Dopravní situace v Přerově je dlouhodobě špatná. Dostavba čtrnáctikilometrového dálničního úseku mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem, který byl otevřen v prosinci, ji ještě zhoršila. Tristní dopravní situaci v Přerově, kde řidiči čekají denně až desítky minut kolonách, vyřeší až dostavba posledního úseku dálnice D1 z Přerova do Říkovic, který odvede auta z města.

Přípravu stavby komplikují svými odvoláními ekologické organizace.

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky doprava, kamiony, policie, Přerov, Prosenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.