neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Ulice 8. května se v březnu uzavře pro dopravu. Začne její osmiměsíční rekonstrukce

Na začátku března začne dlouho očekávaná rekonstrukce ulice 8. května v historickém centru Olomouce. Práce potrvají osm měsíců, skončit by měly v listopadu. Během této doby bude úsek pro dopravu uzavřen, řekl mluvčí radnice Michal Folta. Oprava vyjde na 75 milionů korun, část pokryjí eurodotace.

Rekunstrukce začne 5. března a zahrne celý uliční prostor včetně inženýrských sítí od křižovatky ulic Pekařská, Zámečnická a Opletalova až po zaústění ulice do náměstí Národních hrdinů. „Opravou projdou všechny povrchy vozovek, vjezdů, chodníků, tramvajová trať včetně trolejového vedení a veřejné osvětlení," uvedl Folta.

Po celou dobu rekonstrukce ulice bude podle Folty zajištěn pěší průchod ulicí, vjezd složek integrovaného záchranného systému i vstup do okolních nemovitostí a prodejen. Stavba bude zahájena na straně křižovatky s ulicemi Zámečnická a Pekařská. „Zhruba od poloviny července by se pak měla stavba posunout dál za nákupní galerii tak, aby křižovatkou u Koruny už mohl projíždět výlukový autobus MHD," podotkl Folta.

Pro zásobování prodejen, které na ulicí sídlí, budou určena tři stanoviště. „Parkování pro ty, kdo dosud využívali vlastní pozemky ve vnitroblocích, bude zajištěno na vyhrazených místech v sousední ulici," dodal Folta. V přilehlém nákupním centru Galerie Moritz bude zřízeno informační centrum.

Pro rekontrukci byla vybrána olomoucká akciová společnost IDS - Inženýrské a dopravní stavby. Opravy začnou souběžně s opravou mostu na Masarykově třídě, kvůli které nebudou přes centrum Olomouce jezdit tramvaje. Náhradní dopravu v tomto úseku zajistí autobusy. Výluky v této části Olomouce jsou naplánovány až do poloviny roku 2022, kdy má být nový most na Masarykově třídě dokončen.

Autoři , | Foto Facebook Piráti a Starostové

Štítky stavby, doprava, Olomouc, oprava, uzavírka, centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.