sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Kraj zaplatí Dluhonicím kompenzaci za zvýšenou zátěž z budoucího provozu na D1

S budoucím provozem dálnice D1 je spojená také zvýšená zátěž pro Dluhonice. Přerov, Olomoucký kraj a Ministerstvo dopravy se proto domluvili, že Dluhonice dostanou kompenzaci ve výši sto třiceti dvou milionů korun.

Peníze Dluhonice použijí na projekty, které zkvalitní zdejší život. Koordinace kompenzace bude mít na starost Olomoucký kraj. Podle hejtmana Ladislava Oklešťka jde například o opravu cest, chodníků nebo veřejného osvětlení. 

„Jsem rád, že jak Dluhonice, město Přerov, tak i Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) našly společnou řeč. Místní část Přerova tak získá dost peněz na to, aby mohla kompenzovat negativní vliv budoucí dálnice," řekl Okleštěk.

Dluhoničtí už vypracovali seznam projektů, které chtějí realizovat a na něž mají prostředky ze SFDI sloužit. „Přerovský magistrát Dluhonicím nabídne pomocnou ruku a na realizaci jednotlivých staveb s nimi bude spolupracovat. Postupovat chceme podle připravovaného harmonogramu investičních akcí,“ dodal primátor Přerova Petr Měřínský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky Dluhonice, Přerov, kraj, kompenzace, finance, D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.