sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Práce na mostě v Komenského ulici končí. Provoz se plně obnoví už příští týden

Jedna oprava začne, jiná skončí. Příští čtvrtek se zprovozní most v Komenského ulici. Veškerá doprava se na něj vrátí po jednadvaceti měsících. Nový most vznikl jako součást protipovodňových opatření na řece Moravě. S koncem jeho opravy město může zahájit rekonstrukci mostu na Masarykově ulici, která je naplánována na začátek března.

Na mostě probíhá od 18. prosince takzvaný předběžný provoz. Vjezd je umožněn městské hromadné dopravě a integrovanému záchrannému systému. Strana blíž Klášternímu hradisku je otevřena také pro pěší. 

Kvůli dokončování prací musí řidiči zatím most objíždět po vedlejších ulicích. „Jde nám především o bezpečnost obyvatel, účastníků silničního provozu a plynulost dopravy,“ okomentoval už dříve generální ředitel Povodí Moravy, která stavbu provádí, Václav Gargulák a dodal, že v případě plného otevření by vznikl na místě dopravní chaos kvůli dopravním omezením. 

Kromě nadšení řidičů se však objevují také negativní reakce na obnovení provozu. „Lidem žijícím za mostem se vrátí možnost pohodlné dopravy do města. S provozem se ale zvýší hluk, který je často neúnosný,” řekla místní obyvatelka Karolína Šugarová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomouc.eu

Štítky doprava, Olomouc, most, Komenského, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Ivana Kouřilová

Doteď nefungují semafory, jsem zvědavá jak to do toho týdne dají dohromady. O bočních ulicích ani nemluvě. Holt někde jde za týden postavit nemocnice, někde se staví roky a nikdo to neřeší

pátek, 21. února 2020, 23:14

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.