sobota 4. května 2024 Květoslav

Řidička narazila do značení na ostrůvku. Jen krátce nato do něj narazila řidička z opačné strany

Dopravní policisté řešili v Zábřehu dvě kuriózní nehody v těsném závěsu za sebou. Po půl šesté odpoledne nepozorná řidička najela na ostrůvek a poškodila značení. Policisté se po příjezdu na místo nestačili divit. Jiná řidička totiž chvíli potom do ostrůvku najela taktéž - jen z opačné strany.

První z řidiček, majitelka vozu Mazda, vyjížděla ze sídliště na ulici ČSA a chtěla pokračovat v jízdě vlevo, ve směru z centra města. „Přitom se však plně nevěnovala řízení, přední částí vozu najela na ochranný ostrůvek a na něm poškodila dopravní značení,“ uvedla Jiřina Vybíhalová, tisková mluvčí PČR Jeseník. 

To ale však ještě policisté, kteří vyrazili na místo, neměli tušení, že budou šetřit rovnou dvě takové nehody. „Před jejich příjezdem se totiž dostatečně nevěnovala řízení ani řidička Škody Roomster, jedoucí z opačné strany. Po čelním nárazu vzalo za své tedy i dopravní značení na protější straně ostrůvku. Ve druhém případě došlo při havárii i k úniku provozních kapalin,“ shrnuje Vybíhalová. O úklid komunikace se postarali přivolaní hasiči. 

„Obě havárie se naštěstí obešly bez zranění. Vnikla při nich škoda za více než sto tisíc korun,“ vyčísluje škody mluvčí. Zároveň také dodala, že dechové zkoušky vyloučily vinu na straně alkoholu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, policie, hlídka, řidička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.