čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO: Zdrogovaný mladý řidič se pokusil ujet policejní kontrole, jeho jízda skončila v betonovém plotu

V pátek 9. dubna 2020 v 14:00 hodin řídil třiadvacetiletý muž Škodu Octavii ve směru od obce Drahany k Plumlovu. Na komunikaci mezi obcemi Žárovice a Soběsuky se vozidlo a řidiče rozhodli zkontrolovat policisté obvodního oddělení Plumlov. Řidič pokyn policistů k zastavení neuposlechl, ale naopak zrychlil rychlost jízdy a policistům se pokusil ujet.

„Nedojel však daleko, protože hned v obci Soběsuky při pokusu o odbočení doprava k obci Krumsín nezvládl řízení. V důsledku toho vyjel vlevo mimo komunikaci, přejel přes chodník pro chodce, porazil dopravní značku, najel na další chodník a narazil do betonového plotu. Od toho se vozidlo odrazilo a až poté zastavilo," popsal úprk řidiče policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění řidiče ani jeho spolujezdkyně nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Provedeným orientačním testem policisté u muže zjistili přítomnost látek amphetamin/metamphetamin a extáze.

Řidič se přiznal, že během předchozího víkendu užil blíže neurčené množství pervitinu a marihuany. Podrobit se odbornému lékařskému vyšetření odmítl. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění. Pro své jednání je nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Za ty mu v případě prokázání viny hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho roku do dvou let. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky řidič, nehoda, jízda, drogy, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.