sobota 4. května 2024 Květoslav

Opilý řidič Fabie nereagoval na policisty a začal ujíždět Olomoucí. Honička skončila bouračkou

V pondělí třičtvrtě hodiny po půlnoci si olomoučtí policisté všimli řidiče ve Fabii, který projel opačným směrem jednosměrnou ulicí. Na výzvu k zastavení řidič nezareagoval a začal ujíždět.

„Po ujetí několika stovek metrů řidič při odbočení na parkoviště v ulici U Cukrovaru nezvládl řízení a narazil do levého boku zaparkovaného Opelu Astra. Opel byl nárazem odhozen na vedle něho stojící Renault a ten byl odhozen na vedle stojící Škodu Superb. Pod hrozbou namířené střelné zbraně řidič Fabie vystoupil a podrobil se opatřením policistů. Jedním z nich byla i dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. Tou policisté u muže změřili hodnotu 1,82 ‰ alkoholu v dechu. Další jízdu policisté muži zakázali a na místě zadrželi jeho řidičský průkaz," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 245 tisíc korun. 

Muž je pro své jednání nyní podezřelý z několika přestupků a přečinu ohrožení pod vlivem návykové lýtky. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, bouračka, alkohol, doprava, ujíždění, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.