pondělí 29. dubna 2024 Robert

V pátek ráno nehoda zablokovala silnici u Samotíšek. Jednoho z řidičů museli hasiči vyprošťovat

Vážná dopravní nehoda zablokovala v pátek před sedmou hodinou ráno silnici mezi obcemi Samotíšky a Droždín na Olomoucku. Střetly se zde dvě osobní a jedno nákladní vozidlo. Řidiče jednoho z nich museli hasiči vyprostit pomocí hydraulických nástrojů.

„Podle prvotních informací mělo vozidlo Peugeot, jedoucí ve směru od Droždína, přejet z prozatím přesně nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím nákladním vozidlem. Do vozidla Peugeot mělo následně zezadu narazit osobní vozidlo Škoda Superb,“ uvádí k nehodě policejní mluvčí Irena Urbánková.

Automobil zůstal po srážce mimo komunikaci na boku. „Po příjezdu na místo jsme jej stabilizovali, pomocí hydraulických nástrojů jsme odstřihli sloupky a odstranili jsme střechu, abychom se ke zraněné osobě dostali. Pomocí páteřní desky jsme ji následně z automobilu vyprostili. Předali jsme ji do péče zdravotnické záchranné služby a asistovali jsme při prvotním ošetření a transportu do sanitního vozu. Záchranáři si do péče převzali ještě jednu zraněnou osobu,“ uvádí mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážová. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Olomouce a jednotky SDH Bohuňovice, Velká Bystřice a Olomouc-Droždín.

Silnice byla po dobu zásahu u nehody uzavřena, před půl desátou dopoledne byla již plně zprovozněna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky policie, hasiči, nehoda, samotíšky, droždín, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Haterboo Gent

takový piloti by měli být automaticky souzení za pokus o vraždu z nedbalosti!!!

pátek, 21. srpna 2020, 18:45

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.