pátek 3. května 2024 Alexej

VIDEO: Stačilo pár sekund a mohlo dojít k tragické nehodě, přes přejezd bez spuštěných závor projížděl vlak

Nebezpečná událost se odehrála v pondělí večer na vlakovém přejezdu v ulici ČSA v Zábřehu. Přes přejezd projel vlak, aniž by svítila výstražná světla nebo se spustila závora. Kdyby jela právě projíždějící auta jen o trošku pomaleji, vlak by je smetl. Událost se naštěstí obešla bez havárie a zranění.

Světla na přejezdu neblikají, závory nahoře, projíždí dvě auta a za nimi 2vteřiny vlak! Kdyby jel autobus předemnou o 2 vteřiny rychleji, už by ho smetl, komentuje celou událost její svědek. 

Chybělo opravdu málo k tomu, aby událost skončila tragicky. Vlak mohl narazit buď do osobních aut, která přes přejezd projížděla těstě před vlakem anebo do linkového autobusu plného cestujících, jehož řidič se právě chystal na přejezd vjet. 

VIDEO: Od tragické nehody dělilo vlak i projíždějící auta pár sekund 

„Dle informací, které máme, v pondělí v 19.33 hodin za jízdy vlaku R 913 z Brna do Šumperku přes přejezd P 6648 došlo pouze ke krátkému, osm vteřin trvajícímu výstražnému blikání a nedošlo k zavření závor. Dle informací od provozovatele dráhy se nejednalo o závadu přejezdového zařízení,“ popsal mimořádnost Martin Drápal s tím, že věc aktuálně šetří provozovatel dráhy a dopravce. Mluvčí Správy železnic potvrdil, že se událost stala. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebooková skupina Můj Zábřeh

Štítky Zábřeh, vlaky, doprava, kolize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.