pondělí 29. dubna 2024 Robert

Řidič SUV nezvládl předjíždění v zatáčce a smetl dva motocykly

V pátek 18. září po jedné hodině odpolední řidič SUV značky Hyundai na silnici z Kojetína k obci Popůvky předjížděl v zatáčce osobní auto. 38letý řidič nezvládl řízení v pravotočivé zatáčce a vyjel mimo silnici, kde následně smetl dva motocykly, včetně jednoho z řidičů.

„Při snaze dostat se zpět uvedl vozidlo do neřízeného smyku. Neovládaný automobil přejel do pravého jízdního pruhu, kde u krajnice porazil dva stojící motocykly Yamaha. Ty byly nárazem odhozeny do příkopu u komunikace. Jednomu ze sedmnáctiletých řidičů motocyklů se podařilo před neovládaným vozidlem uskočit, druhý byl sražen a odhozen společně s motocykly," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Po střetu s motocykly se SUV vrátilo do levého jízdního pruhu, kde došlo k jeho převrácení vozidla.

Sražený motocyklista, který při nehodě utrpěl zranění, byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouc. Nikdo další zraněn nebyl. Škoda způsobená srážkou je vyčíslena přibližně na 700 tisíc korun. Alkohol nebyl zjišten ani u jednoho ze  zúčastněných. Dopravní nehoda je dále v rukou policie k dalšímu šetření.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, doprava, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.