pátek 3. května 2024 Alexej

Opilý cizinec bez řidičského oprávnění převrátil auto na střechu, hrozí mu trest odnětí svobody

Třicetiletý cizinec havaroval včera po třiadvacáté hodině se svým vozem VW Passat v Olomouci na ulici Lipenská. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na kruhovém objezdu narazil do signalizace. Následně sjel do příkopu, kde auto převrátil na střechu. Neutrpěl žádná zranění. Škoda je ve výši 60 tisíc korun.

Ve středu 21. října usedl za volant třicetiletý cizinec, který následně havaroval na ulici Lipenská v Olomouci. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na kruhovém objezdu narazil do světelné signalizace, následně sjel do příkopu, kde vozidlo převrátil na střechu,“ uvedla k případu mluvčí policie Miluše Zajícová. Řidič vyvázl bez zranění 

Policie po příjezdu na místo nehody cizinci provedla orientační dechovou zkoušku, která byla pozivitní. Přístroj zaznamenal hodnoty 2,39 promile a 2,27 promile alkoholu v dechu. Následně bylo zjištěno, že muž ani nevlastní řidičské oprávnění. Na místě byl proto zadržen a hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, případně peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 60 000 korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, Olomouc, Lipenská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.