středa 1. května 2024 Svátek práce

"Xko" a další autobusové linky v Olomouci omezí spoje, zrušil se také víkendový prodej kupónů

Dopravní podnik města Olomouce kvůli nařízení vlády o uzavření škol omezí příští týden od pondělí do pátku provoz autobusové linky X, která v úseku od hlavního nádraží do centra nahradila tramvaje, a některých dalších autobusových linek. Sdělila to mluvčí DPMO Martina Krčová.

„Autobusová linka X bude vedena v pracovních dnech v intervalu 15 minut celodenně a 30 minut ve večerních hodinách. Ve dnech pracovního klidu bude vedena beze změn celodenně v intervalu 15 minut a 30 minut ve večerních hodinách," uvedla Krčová.

Změněné jízdní řády budou uveřejněny na zastávkových označnících a na stránkách www.dpmo.cz.

Na autobusových linkách 12, 16 a 19 budou zavedeny prázdninové jízdní řády. „Z důvodu uzavření škol dopravní podnik od minulého týdne nevypravuje ani školní posilové spoje," podotkla Krčová.

Omezí se také prodej kupónů

Kvůli výraznému poklesu zájmu o nákup časových kupónů a jízdenek na pobočkách DPMO, došlo k dočasnému zrušení víkendového prodeje jízdenek na prodejnách v ulici Legionářská a na hlavním nádraží. Opatření platí od tohoto víkendu, tedy od soboty 24. října. „V případě nutnosti mohou cestující k nákupu časových jízdenek využít automat ve vestibulu prodejny na ul. Legionářská," uvádí DPMO.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto DPMO

Štítky MHD, koronavirus, Olomouc, DPMO, autobusy, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.