čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

České dráhy ruší spoje. Omezí Pendolino, ale také expresy mezi Prahou a Ostravou

Nejen městská hromadná doprava, ale také vlaky omezují svou činnost. České dráhy kromě omezení nabídky dálkových vlaků ruší téměř všechny spoje Pendolina mezi Prahou a Ostravou. Výluku na této trase zaznamenají také některé expresy. Opatření budou platná do odvolání.

Omezení spoje Pendolino na trase Praha - Ostrava - Bohumín začne platit od středy 28. října. „Vlaky SC Pendolino v tomto úseku nebudou s výjimkou vlaků SC 240 / 241 Pendolino Košičan v provozu a cestující budou v tomto úseku přepravovat vlaky expresního segmentu,” uvedly České dráhy na webu. Pendolino Košičan pojede v celé délce trasy Praha - Košice a zpět. 

Informace o omezení provozu ČD:
www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu

Již dříve byly na stejné trase zrušeny vlaky IC Ostravan a na trase mezi Prahou a Opavou také spoj IC Opavan. K této dvojici se nově přidá s platností od 28. října vlak Ex 549 jedoucí mezi Prahou a Návsím, o den později pak Ex 548 obsluhující stejnou trasu. 

Úplné přerušení dopravy nehrozí

Omezení však neznamenají výpadek vlakové dopravy na těchto trasách. „Cestující mezi metropolí a Ostravskem mohou i nadále využít osm vlaků Českých drah v každém směru, a to expresy Ostravan mezi Prahou, Ostravou a Žilinou, expresy Silesia a Cracovia mezi Prahou, Ostravou a Varšavou, respektive Krakovem a pár vlaků IC 516 / 517 mezi Prahou a Bohumínem,” upozornily České dráhy. 

Změny již dříve v tomto týdnu postihly také Valašský expres ve směru z Prahy do Vsetína. Ten od čtvrtka 22. října nejede mezi Prahou a Olomoucí. 

České dráhy na základě aktuálních vládních opatření v souvislosti s epidemickou situací od pondělí 19. října 2020 do odvolání upravují nabídku dálkových vlaků mimo dopravní špičku a v okrajových časech. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Olomoucké Drbny

Štítky vlaky, doprava, Pendolino, expres, Olomouc, výluka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.