pátek 3. května 2024 Alexej

Od příštího roku bude možné zakoupit celosíťovou jízdenku po Olomouckém kraji

Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) od příštího roku zavede celosíťové jízdenky. Bude s nimi možné neomezeně cestovat veřejnou dopravou po celém regionu. V elektronické formě budou k dostání celosíťové jízdenky v sedmidenní, měsíční, čtvrtletní a roční variantě. Jednodenní doklady zůstanou v papírové podobě. To sdělil hejtmanům náměstek Michal Zácha (ODS).

„Je to další krok, kterým směřujeme ke kvalitnější a komfortnější veřejné dopravě v kraji. Myslím, že cestující tuto novou možnost ocení," uvedl Zácha. Krajský koordinátor dopravy od 1. ledna příštího roku také rozšíří nabídku standardních jízdních dokladů Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (IDSOK). V elektronické podobě bylo dosud možné koupit sedmidenní a měsíční doklady. Od příštího roku bude mít KIDSOK v nabídce v e-shopu také čtvrtletní a roční elektronické jízdenky.

„Reagujeme tak na poptávku ze strany cestujících. Těm tato možnost v naší nabídce chyběla," uvedla ředitelka KIDSOK Kateřina Suchánková. Krajský koordinátor dopravy navíc zjednoduší uplatňování studentských slev. Vedle klasické podoby mezinárodního studentského průkazu ISIC bude od začátku roku 2021 akceptována i jeho digitální verze.

Dopravní systém Olomouckého kraje loni zahrnoval zhruba tři stovky linek. Dopravu cestujících zajišťovalo sedm autobusových dopravců a tři železniční dopravci. Olomoucký kraj za zajištění veřejné dopravní obslužnosti železničním a autobusovým dopravcům zaplatil 1,1 miliardy korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, správa, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.