pondělí 29. dubna 2024 Robert

Se třemi promile projížděl Olomoucí. A nebyl sám

Nezvyklé jízdy motorového vozidla Opel Astra si v úterý 22. prosince po poledni všimli dopravní policisté v Lipenské ulici v Olomouci. Vozidlo zastavili a hned při prvním kontaktu s řidičem ucítili z vozidla závan alkoholu. Devětatřicetiletý cizinec z východu se při kontrole podrobil orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní. Podobně dopadl řidič na dálnici z Brna.

Přístroj zaznamenal hodnoty 2,51‰ a 2,69‰ alkoholu v dechu. Policisté řidiče zadrželi a umístili k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

Podobně dopadl i další řidič, který v úterý 22. prosince večer řídil vozidlo VW Passat na dálnici D1 z Brna na Ostravu. Na jeho nebezpečnou jízdu policisty upozornil jiný řidič jedoucí po dálnici. Policisté z dálničního oddělení Kocourovec řidiče VW vypátrali a zastavili u obce Hranice. Za volantem seděl osmatřicetiletý cizinec ze severu, který měl pozitivní orientační dechové zkoušky na alkohol. Přístroj zaznamenal hodnoty 2,27‰ a 2,23‰ alkoholu v dechu. Řidič uvedl, že se vrací domů a doznal požití alkoholu před jízdou. I v tomto případě byl cizinec zadržen a putoval do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

Po vystřízvění bude s řidiči vedeno zkrácené přípravné řízení. Oběma mužům hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.“ řekl mluvčí Policie ČR Libor Hejtman. 

Ohodnoť článek

Štítky Olomouc, doprava, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.