pátek 29. března 2024 Taťána

Řidič uháněl Olomoucí dvousetkilometrovou rychlostí, policisté po něm i stříleli

V pátek kolem deváté hodiny večerní se policisté zaměřili na sportovní vůz černé barvy, které se olomouckými ulicemi řítilo dvousetkilometrovou rychlostí a navíc vjíždělo do protisměru. Jakmile ho policisté zastavili, řidič v autě začal do jednoho z nich najíždět, ten neváhal a použil služební zbraň.

Hlídka řidiče zastavila po předchozím pronásledování v ulici Novosadská. Jakmile se však policista přiblížil k vozu, ridič do něj začal najíždět. "Řidič sportovního vozu se po zastavení rozjel proti policistovi a začal na něho najíždět. Policista využil zákonného oprávnění a použil donucovací prostředek varovný výstřel a následně po ujíždějícím vozidle několikrát vystřelil. Vozidlo se ztratilo v okolních ulicích. Ke zranění policistů ani dalších osob nedošlo, pravděpodobně ani řidič ujíždějícího vozidla nebyl zraněn," řekla pro ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policie nyní žádá veřejnost a případné svědky, aby se s jakýmikoli informacemi o řidiči či sportovním voze obrátili na policii prostřednictvím linky 158 či došli na nejbližší policejní služebnu.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.