pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Holici postaví dalších 400 metrů cyklostezky, hotovo by mělo být do konce června

V Olomouci vyroste dalších pár set metrů cyklostezky. 400 metrů nové cyklostezky vznikne u křižovatky ulic Holická a Tovární, a bude se vinout k okružní křižovatce blízko tamního hobbymarketu. Cyklostezka se napojí na stávající cyklostezku a chodník, v budoucnu by měla stezka pokračovat až do Holice.

Cyklostezka v úseku od teplárny po Babíčkovu ulici bude široká 3 metry, společně s ní vznikne i chodník široký 2 metry. Od Babíčkovy ulice dále pak vnikne 4 metry široký úsek jak pro chodce, tak pro cyklisty.

„Za okružní křižovatkou u Baumaxu se stezka napojí na stávající příčnou cyklostezku vedoucí po Velkomoravské ulici. Dále do Holice by mohla trasa pokračovat zhruba za dva roky. Správa silnic Olomouckého kraje se chystá Holickou ulici rekonstruovat a my bychom se chtěli se stavbou cyklostezky k této investici připojit,“ řekl náměstek primátora města Olomouce Aleš Jakubec, který je zodpovědný za oblast cyklodopravy.

Nový úsek cyklostezky bude vybudován za 2,3 milionu korun, zhruba 80 % nákladů na vybudování bude pokryto z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury. Cyklisté by se po nové cyklostezky měli prohánět od začátku července.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.