pátek 29. března 2024 Taťána

Z nabouraného kamionu utekla prasata, dálnice D1 je ve směru na Kroměříž uzavřena

V současné době (kolem 11 hodiny dopolení) je dálnice D1 ve směru na Kroměříž uzavřena z důvodu dopravní nehody kamionu, který převážel živá prasata.

"V pondělí 6. června 2016 byla v 7:30 hodin oznámena na operační středisko hasičů Olomouckého kraje dopravní nehoda na dálnici D1 na 248. km na úrovni obce Stříbrnice," uvedla mluvčí Vladimíra Hacsiková. Když na místo dorazili profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Němčic na Hanou zjistili, že při nehodě sjel do příkopy kamion převážející živá prasata. "Na návěsu a na vlečce kamionu bylo asi 180 kusů prasat. Dvacet až třicet jich po nehodě z havarovaného vozidla uteklo, zbytek zůstal uvnitř," dodala Hacsiková. 

"Hasiči pomocí žebříků v prvotní fázi zajišťovali, aby volně pobíhající prasata neohrozila dopravu na dálnici. Velitel zásahu postupně na místo povolal náhradní vozidlo na přeložení zvířat, jeřáb na vyproštění havarovaného kamionu a veterináře," upřesnila postup práce hasičů Hacsiková. 

"V současné chvíli (stav k 10:30 hodině) je dálnice D1 ve směru na Kroměříž uzavřena, vlečka je postavena na kola a hasiči provádí záchranu živých prasat, která překládají na náhradní vozidlo. Poté bude probíhat vyproštění kamionu," oznámila Hasciková. 

Uzavření dálnice odhaduje velitel zásahu přibližně do 13:30. 

Čtěte více:

Autoři | Foto HZS Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.