pátek 19. dubna 2024 Rostislav

U Kokor se srazila čtyři auta, k vážné nehodě musel letět záchranářský vrtulník

V pondělí odpoledne se srazila u Kokor celkem čtyři auta, z toho dvě osobní, jedno nákladní a jedna dodávka. Na místě zůstaly čtyři zraněné osoby.

K nehodě došlo na "kokorském kopci". Podle prvotních informací narazil nákladní automobil do osobáku, nárazem ho odmrštil mimo komunikaci. Důsledkem první srážky se ještě srazila dodávka s osobním automobilem.

Na místo ihned vyjeli hasiči, vzlétl také záchranářský vrtulník. Hasiči z Přerova hned po příjezdu začali asistovat záchranářům při ošetřování zraněných osob. Za pomocí vyprošťovacích zařízení také vypomohli k uvolnění dvou zraněných osob.

"Devatenáctiletou ženu s mnohačetnými, středně těžkými zraněními, přepravil ve stabilizovaném stavu vrtulník na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. Další dvě zraněné osoby, taktéž mladšího věku, charakterizované jako středně těžká zranění, oba tyto muže přepravila sanitou posádka rychlé záchranné pomoci na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci. Jednalo se v obou případech o zhmoždění zad a končetin. Čtvrtou osobu, muže středního věku, přepravili záchranáři na chirurgickou ambulanci v Přerově. Jednalo se o lehké zranění v oblasti horní končetiny," řekl tiskový mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Hasiči poté pokračovali v nutných bezpečnostních opatřeních a poté také v odklízecích pracích.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.