čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidiči o víkendu jezdili opilí, ale i pod vlivem jiné omamné látky

Policisté v Olomouckém kraji zastavili od pátku do neděle hned několik řidičů, kterým naměřili více jak 1 ‰ alkoholu v krvi. V sobotu je navíc překvapila žena, která měla pozitivní test na amfetamin.

V sobotu zastavili policisté v Hranicích řidiče, kterému po dechové zkoušce zjistili téměř 3 ‰ alkoholu v krvi, a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. „Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě odsouzení, hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Kromě jiných neukázněných řidičů, kteří sedli za volant, ačkoliv předtím pili alkohol, narazili policisté v Kostelci na Hané na ženu, která řídila pod vlivem omamné látky, konkrétně amfetaminu. Tato látka je zneužívána jako rekreační droga, která má název speed. Dříve se používala na snížení hladu, ale i hmotnosti a může způsobovat hyperaktivitu, agresivitu, nervozitu i rozostřené vidění. „Po poučení se dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici,“ řeka policejní mluvčí Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.