pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kanalizace v ulici Nezvalova a Kanadská se dočká rekonstrukce, stavební práce potrvají do listopadu

V následujících týdnem se obyvatelé městské části Hodolany dočkají rekonstrukce části kanalizační sítě. Přesněji se bude jednat o opravu v ulicích Nezvalova a Kanadská. Rekonstrukce vyjde na téměř 2,5 milionu korun.

V ulici Nezvalova se opravuje jednotná kanalizace a přípojky v úseku v délce 75 metrů. Zrekonstruovaná část kanalizačního potrubí bude sloužit k odvádění dešťových i splaškových vod. „Stavební práce, které si vyžádal stav kanalizační sítě, potrvají do konce letošního listopadu,“ uvedl investiční náměstek Filip Žáček s upozorněním, že budou znamenat i omezení provozu v dané lokalitě. „Přístup majitelů  ke všem nemovitostem v ulici však zůstane samozřejmě zajištěn,“ zdůraznil náměstek Žáček. Opravy začaly už 29. září, potrvají do listopadu a vyjdou na částku 1 065 tisíc korun.

V Kanadské ulici se jedná o 70 metrový úsek kanalizace včetně domovních přípojek. Důvodem opravy je stáří a havarijní stav kanalizace. Rekonstrukce v lokalitě s rodinnou zástavbou přijdou na 1,3 milionu korun a také zde dočasně omezí provoz. „Rekonstrukci zahajujeme v podobném termínu jako v případě Nezvalovy ulice. Stavební práce v Kanadské ulici mají být u konce v závěru měsíce listopadu,“ objasnil náměstek Filip Žáček.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Dalibor Skřivánek

Zajímalo by mě,kdy se kanálníci naučí opravovat kanalizační vpusti tak,aby uživatelé komunikací nemuseli kličkovat po komunikacích jak zajíci.Ukázkovým příkladem je třeba relativně nově opravená Třída Míru.Tam se opravdu nevyplatí nesledovat kanály,jinak většina uživatelů riskuje,že si překousne jazyk.

úterý, 4. října 2016, 14:28

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.