středa 24. dubna 2024 Jiří

Policie i hasiči Olomouckého kraje upozorňují na nebezpečnou situaci na silnicích

Poslední dva dny hustě sněží a napadaný sníh potrápil nejen řidiče, policisty, ale také hasiče. Jenom ve středu 1. února vyjížděli hasiči do osmé hodiny ranní k šesti dopravním nehodám.

Nejčastější příčinou nehod, resp. havárií, je nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat,“ oznámil policejní mluvčí Petr Piňos. Policie dále také nabádá řidiče, aby byli při jízdě opatrní a přizpůsobovali rychlost jízdy stavu a povaze pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla.

Jako příklad může sloužit nehoda jednapadesátileté řidičky, která v levotočivé zatáčce v obci Sudkov nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace a nabourala do zídky.  

Včera se kromě drobných nehod museli hasiči potýkat s převráceným kamionem na D35 poblíž obce Velký Újezd na 290. km ve směru na Ostravu. „Nehoda blokoval oba jízdní pruhy. Silnice byla neprůjezdná, Policie ČR odkláněla dopravu. Došlo ke zranění jedné osoby,“ řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. 

Od dnešních ranních hodin zaznamenali policisté na linku 158 několik dopravních nehod. Podobnou statistiku hlásí také hasiči Olomouckého kraje.

V průběhu středy 1. února 2017 vyjížděli do 8:00 hodin hasiči už k šesti dopravním nehodám:

  • 1:18 hodin - D35, 307. km - dopravní nehoda osobního vozidla, které sjelo do příkopy. Nehoda se obešla bez zranění
  • 5:15 hodin - Biskupice (Prostějovsko) - dopravní nehoda jednoho osobního vozidla, dvě zraněné osoby převzala zdravotnická záchranná služba
  • 6:33 hodin - D46, 12. km - dopravní nehoda kamionu, který částečně blokuje dálnici. Při nehodě došlo k proražení palivové nádrže a úniku asi 200 l nafty na komunikaci. Hasiči nádrž provizorně utěsnili. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči jsou stále na místě (stav k 8:00 hodině).
  • 6:40 hodin - Březce (Olomoucko) - osobní vozidlo sjelo do příkopu, nehoda se obešla bez zranění a bez úniku kapalin.
  • 7:17 hodin - Moravská Huzová (Olomoucko) - osobní vozidlo sjelo do příkopu, nehoda bez zranění a bez úniku kapalin.
  • 7:40 hodin - Bratrušov (Šumpersko) - osobní vozidlo na střeše, nehoda se obešla bez zranění a úniku kapalin.

Autoři | Foto HZS, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.