pátek 26. dubna 2024 Oto

Přerov se od pondělka stane ještě větší můrou pro řidiče. Začnou se opravovat klíčové křižovatky

Přerov čekají od pondělí další dopravní komplikace. Důvodem jsou opravy dvou okružních křižovatek v centru města u Žerotínova náměstí a někdejší Komuny. Stavba potrvá do 19. října. Řidiči tak neprojedou Komenského ulicí od vjezdu do Kratochvílovy ulice po kruhovou křižovatku u Hané a nedostanou se ani na Žerotínovo náměstí. Od 20. října do 5. listopadu pak čekají motoristy komplikace kvůli navazující opravě kruhového objezdu u Hané.

Oprava kruhových křižovatek paralyzuje velkou část městského centra. „Ulice Komenského, Wurmova, Šířava, Bayerova, Čechova a třída 17. listopadu budou u kruhových křižovatek uzavřeny - budou tedy slepé. Co se týká ulice Wurmova, tak ta bude zobousměrněna, ale pouze pro městské autobusy a integrované záchranné složky. Osobní auta nebudou moci ulicí projet," uvedla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

V této době bude pro motoristy uzavřeno i Žerotínovo náměstí, vjezd tam bude umožněn jen vozidlům zásobování. „Rezidenti se po dobu deseti dnů na toto náměstí nedostanou," uvedl Alexandr Salaba z přerovského magistrátu.

Motoristé projíždějící centrem tak budou muset po objízdných trasách. Z Velkých Novosad budou muset jet směrem na Kojetínskou, Husovu a dále Čechovu a Denisovu ulici. Z Velké Dlážky bude doprava směřovat do ulice Jateční, Pod Valy, Kozlovská a Vsadsko. „Pokud někdo pojede Palackého ulicí ke Gymnáziu Jakuba Škody a bude směřovat na druhou stranu města, tak bude muset odbočit vpravo na Komenskou ulici a dál směrem do ulice Kojetínská a Husova," doplnila mluvčí radnice.

Oprava kruhových křižovatek se dotkne také linek MHD, které rovněž budou jezdit po objízdných trasách. Informace o změnách zastávek a objízdných trasách najdou Přerované na webu města www.prerov.cz. Po ukončení oprav zmíněných křižovatek dopravní komplikace ve městě neskončí. Od 20. října do 5. listopadu čekají motoristy další uzavírky, začne se totiž opravovat třetí kruhový objezd u Hané. Neprůjezdný by měl být ale po částech.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Přerov, doprava, opravy, komplikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.