čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomouc má v plánu více regulovat nákladní dopravu

Město chce v budoucnu odklonit nákladní tranzitní dopravu v místech, kde to bude možné. Zklidnění se má dočkat západní a jižní část města. Radní odsouhlasili princip nových dopravních značení a stanovení tranzitních tras pro vozidla nad 12 tun na posledním zasedání.

„Nákladní dopravu není možné zcela eliminovat. Nemůžeme omezit zásobování důležitých průmyslových podniků, ale v trasování jsme dospěli ke shodě s dopravní policií,“ vysvětlil náměstek primátora Aleš Jakubec. Nová trasa využívá především páteřní komunikace a vyhne se například Erenburgově ulici.

Město si nechalo zpracovat projektovou dokumentaci, jen to však nestačí. „Po zpracování projektové dokumentace je třeba získat souhlas dopravní policie a vlastníků dotčených komunikací, kterými jsou mimo město i stát a Olomoucký kraj,“ podotkl náměstek Jakubec.

Osazení nového dopravního značení by mělo stát 13 milionů korun. Nejvíc nákladné bude přeznačení dálničního tahu D35. Olomouc začala s regulací tranzitní nákladní dopravy již dříve, když ji omezila ve Foersterově ulici a v centru města, kam nesmí vjet automobily s hmotností přesahující 12 a šest tun.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky doprava, odklon, nákladní automobil, dopravní značení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.