čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidiče v Olomouckém kraji mohou trápit mrznoucí mlhy

Mrznoucí mlhy mohou dnes ráno potrápit řidiče na silnicích v Olomouckém kraji. Nebezpečí námrazy avizují silničáři například v okolí Zábřehu na Šumpersku, opatrnost je na místě i v ostatních částech kraje. Vozovky jsou většinou suché, místy vlhké, teploty se pohybují kolem bodu mrazu, vyplývá z údajů Ředitelství silnic a dálnic.

Kvůli mrznoucí mlze ošetřovali dnes ráno silničáři také hlavní tahy. "Vozidla jsou v terénu, ošetřili jsme kritické úseky na Červenohorském sedle. Padá mrznoucí mlha, silnice jsme chemicky ošetřili a projedou se ještě jednou. Nyní jsou silnice vlhké, bez sněhu a teplota se pohybuje kolem nuly," řekl dnes dispečer společnosti, která se od letošního roku stará o údržbu silnic prvních tříd v Olomouckém kraji.

Opatrnost je na místě i na vedlejších cestách. Na Jesenicku si musejí řidiči podle silničářů dát pozor především v lesních úsecích, kde mohou být vozovky místy vlhké. Na Šumpersku musejí dnes ráno počítat s mlhou, v okolí Zábřehu se na silnicích může vyskytovat námraza. Mlha je také na Olomoucku, Přerovsku i Prostějovsku.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky mlha, doprava, mráz, výstraha, ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.