čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Olomouckém kraji přes noc nasněžilo. Silnice jsou s opatrností sjízdné

Na zbytky rozbředlého sněhu si dnes ráno museli dávat pozor řidiči v Olomouckém kraji, kde v noci slabě sněžilo i v nižších polohách. Méně důležité cesty mohou namrzat. Všechny silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné, vyplývá z ranních údajů Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

V Olomouckém kraji v noci napadlo až několik centimetrů sněhu. Sněhové přeháňky byly hlavně ve vyšších polohách kraje. V horských okresech Šumperk a Jeseník jsou na silnicích první třídy po chemickém posypu zbytky rozbředlého sněhu. Na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku jsou hlavní silniční tahy holé a mokré.

"Silnice druhé a třetí třídy tady máme sjízdné. Od vyšších poloh je na vozovkách místy ujetá vrstva sněhu krytá posypem, po chemickém posypu jsou zbytky sněhové kaše," řekl dispečer jesenické správy silnic. Podobná situace je také v sousedním Šumpersku.

Dispečer upozornil, že časně ráno hrozilo namrzání vozovek, protože byly mokré a teplota se pohybovala kolem bodu mrazu. "Chemicky jsme to ošetřili, ale je nutná opatrnost," uvedl dispečer, podle nějž námraza může ráno na silnicích nižších tříd pokrývat například mostky či propustky.

Slabá vrstva sněhu napadla v noci na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku. Silnice druhé a třetí třídy tam jsou zpravidla holé a mokré.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky doprava, počasí, sníh, ráno, sjízdnost, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.