pátek 29. března 2024 Taťána

Řidiči, který havaroval na Wolkerově, hrozí až šest let za mřížemi. Případ si převzali kriminalisté

Řidiči luxusního mercedesu, s kterým v pátek v noci havaroval na ulici Wolkerova v Olomouci, hrozí až šest let za mřízemi. Při nehodě zemřela mladá žena, řidič je nyní vyšetřován pro podezření ze spáchání tresního činu usmrcení v nedbalosti.

Tragická dopravní nehoda se stala v pátek 8. prosince kolem jedné hodiny ranní. Řidič Mercedesu pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svého vozu a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Na místě zemřela mladá žena. „Nehodu si převzali kriminalisté územního odboru Olomouc. V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu  usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na šest let. Na objasňování příčin a okolností nehody intenzivně pracují," řekla mluvčí policie Irena Urbánková.

O této nehodě jsme v pátek informovali zde.

Řidič středního věku byl hned po nehodě převezen do fakultní nemocnice v Olomouci se středně těžkými zraněnámi, měl otřes mozku a poraněný hrudník. Zranění ho neohrožovala na životě, skončil na jednotce intenzivní péče.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.